Get the Goodlook

Hvordan finder du Goodlook Stilen?

Find din Goodlook stil

Er du også blevet betaget af den fantastiske stemning man møder i Goodlook Street og er du også klar til at finde Goodlook stilen, men måske er lidt usikker på hvad der skal til.

I Goodlook Street vil du i salonen Get the Goodlook have mulighed for at møde Classic Race’ Goodlook Stylist, Jonna Søgaard Poulsen, som helt gratis giver dig gode råd og nemme tip til, hvordan lige præcis du finde stilen.

Åbningstider for aktiviteter i Mindeparken:

Fredag: kl. 12:00 - 16:30

Lørdag og Søndag: kl. 9.30 - 17.30

Se alle billederne og få inspiration til din tidstypiske påklædning

Inspiration til Ladies look

60'erne

Goodlook11De svingende 60’ere var et enestående årti fyldt med forandringer efter 50’ernes strenghed.

Rumalderstil bød på Mini-spencerkjoler med grafiske design og tryk i sort og hvid. Metalkæder på kjoler, toppe og tunikaer. Metalstykker var indarbejdet i kjolerne, specielt omkring halsudskæringen. Der var påsyede lommer i overstørrelse, asymmetrisk tilskæring og lange støvler af plastik.

Tasker var gerne små med en lille bred hank og i lak, men man så også rygsækken og lidt større skuldretaske.

Lange frakker, skørter og kjoler var en klar modvægt til minien. Maxien nåede til anklen og midien gik til midt på læggen, så udvalget var stor.

Lige op og ned – kjoler var populære, med store lommer og udskårne arm huller, det gav mulighed for at bruge tynde ribstrikket trøjer under.

60’erne var også det årti hvor strømpebukser gav kvinderne større frihed, de blev lavet i stærke farver, brede striber, ruder og tern.

Selvom at 60’erne bød på grafiske linjer, enkle kjoler og korte A-linje-frakker, så var der stadig den altid pæne dragt fra Chanel, samt den tætsiddende kjole med en lille kort jakke over og dertil en lille pille hat og små skind handsker.

Stofferne var af polyester, nylon og andre kunststoffer. Hårmoden sagde kort hår med skarpe liner og touperet nakkehår eller langt løsthængende med midterskilning. Til øjnene blev der brugt meget eyeliner og altid kunstige vipper og lyserøde læber og ikke at forglemme de store solbriller.

50'erne

Goodlook0750’erne startede med en euforisk følelse af håb efter afslutningen på Anden Verdenskrig. Kjolerne skulle være feminine og med rundskårne skørter, stofferne var enkle med print eller pepitatern, fuldt skørt til under knæet. Til aftenbrug var de store skørter lavet af flere lag chiffon, rayon og blonder i strålende farver.

Ud over kjoler med vidde, var der sækkekjolen, som var en af Andrey Hepburn fortrukne kjoler, samt de stramme kjoler, der smøg sig til kroppen.

Bukserne var kommet for at blive, det var lige fra de gammeldags bukser i ski buks stil og til de afklippede capribukser. Ballerinaskoen blev populær, man bar dem med ankelsokker og runde skørter eller med bare fødder og capribukser.

Handsker til daglig brug var af gedeskind og til aftenbrug var det lange satinhandsker.

Pelsstola blev brugt både til daglig samt til aftenbrug.

En lille talje blev understreget med et absolut must,  – det brede bælte.

Til de store skørter blev der brugt underskørter. De var lavet af flere lag og var stivnet. Underskørter lavet af nylontyl gav et lidt bløder look.

Hår moden var alt fra det store opsatte hår, kort hår med bløde fald og i slut 50’erne så vi det korte hår med meget kort pandehår.

Smykkerne var iøjnefaldende brocher eller perler.

Taskerne til daglig brug var med en lille hank og til aftenbrug så man kuverttasken.

Makeuppen er stadig med røde læber, røde negle og øjnene får mere karakter i form af bred sort eyeliner.

40'erne

Goodlook08Bukser i alle former, specielt pionerbukserne, blev populære. Trenchcoats i den militære stil gik også igen i krigsårenes jakker og frakker. De klokkeformede frakker med store kraver var ligeledes populære.

Korte bolero jakker, gerne med skulderpuder og rynkebånd, for at fremhæve taljen. Den blev ofte båret over stropløse kjoler, lette skjortebluser og skørt med meget vide.

Spadseredragten blev stadig brugt, gerne med skulderpuder og med dobbeltradet lukning, lommer med klap og smalle reverskraver på jakker. Store sløjfer på kjoler og bluser, rynkebånd på kjoleliv og skørter samt krydsede på kjoleliv og bluser.

Pailletter var ikke rationeret under krigen, så de blev syet på både kjoler, jakker og sjaler for at tilføre hverdagstøjet lidt glamour.

Det var i 40’erne, at håret fik lov til at hænge løst, dog stadig med bløde fald og krøller.

Stadig røde læber og den sarte feminine makeup.

Til daglig brug brugte man små uld hatte, uld handsker og taske både med kort hank og en lang skuldre rem. Det var først efter krigen at de lette skind handsker kom i handlen igen og der blev hattene også større og mere fantasifulde.

 

30'erne

Goodlook20Tætsiddende spadseredragter, de blev kombineret med handsker og hatte i forskellige stilarter. Snøresko og korte skindhandsker eller 3/4 lange skindhandsker.

Art deco-mønster, der var karakteriseret ved deres symmetriske mønster, det blev ofte set på kjoler, bluser og tørklæder. Det var i 30’erne de første kunststoffer kom. Kjoler og bluser blev kraveløse, dekorative rynker og læg faldt i kaskader ned fra kraven på kjoler og bluser.

Det var i 30’erne at lynlåsen blev en populær nyskabelse som hurtigt erstattede knapperne.

Pelse blev båret både dag og aften, det var en populær luksusgenstand. Knapper, frakker, stolaer og sjaler blev lavet med pelse af hermelin, ræv, mink og chinchilla.

Aftenkjoler var ryglænet og med halterneck. Stofferne var skåret på skrå, så kjolerne kunne smyge sig naturlig om kroppen.

Håret var både kort og langt, men sikkert for begge, så var det tiden med fald, skarp sideskilling og hvis håret var langt, en knold der hang i bløde fald ned ad nakken. Let makeup og meget røde læber.

Til daglig brug, altid en lille fiks hat, skind handsker, en lille håndtaske og gerne en lille let paraply til, at skygge for sol eller regn.

Til aftenbrug var de lange perlekæder og meget lange satin handsker.

Inspiration til Gentlemen look

60'erne

Habitten var blevet smalle. Bukserne med smalle ben og et enkelt læg for oven. Jakken var taljeret og med skulderpuder og enkelt – radede. Tilbehør et smalt slips.

Den unge mode kunne godt være en heldragt og med en halvlang jakke til med bælte i taljen. Gerne en højhalset rullekrave til.

50'erne

Goodlook07Habitten var stadig løs og dobbelt-radede, løse bukser med læg og dertil seler en lys skjorte og ærmeholder et slips eller butterfly.

Kontormanden gik med blød hat i modsætning til arbejderen, som gik med kasket og lidt grove bukser skjorte samt seler.

Jeans var at se i modebilledet. Dertil brugte man t-shirts og en kort læderjakke, hvide sokker som kunne ses og dertil sorte snøresko og ikke at forglemme, godt med fedtstof i håret.

40'erne

Goodlook16Habitten gik fra at være tredelt til at være todelt, jakke og bukser.

Habitter i sort uld med tynde hvide dobbelt striber. Jakken var bobbelt-radede, med 2 gange 3 knapper, hvor de øverste var til pynt. Paspolerede lommer og skulderpuder, bukserne var løse, høj talje og med læg. Til bukserne kunne der bruges bælte eller seler. Hatten var bredskygget enten i sort eller den grove brune, som var af fåreuld.

Man kunne også bruge de løse bukser med seler, en stor grov skjorte og en kasket samt en charmeklud i halsen.

30'erne

Goodlook06Habitten gik fra slim-cut til den bredskuldrede jakke og med lukning fra den enkelte og til dobbelt-radede, bukserne forholdsvis løse og med læg, kunne bruges med bælte eller seler. Dertil en vest og et slips og en charmeklud i lommen. Dertil en stor blød hat.

Typisk sommertøj var sømandstøjet, en kulørt jakke eller en blå Blazer og en sømandskasket og en charmeklud i lommen.

Vi ses!

Classic Race Aarhus 17. - 19. maj 2019