Tysk mesterklasse, tilskuerrekord, dronningebesøg og godt vejr kronede en rigtig god racefestival.

Classic Race Aarhus 2017 blev den mest besøgte udgave nogensinde med flere end 42.500 solgte billetter, og de mange tilskuere kunne glæde sig over et godt arrangement, takket være de 800 frivillige der på alle niveauer var med til få det hele til at fungere på bedste vis.

– Jeg vil godt benytte lejligheden til at takke hver eneste af de 800 frivillige, som har dedikeret deres tid til Classic Race Aarhus. I er krumtappen i vores racefestival, og uden jer kunne det her ganske enkelt ikke lade sig gøre, og jeg håber, at i vil fortsætte i organisationen fremover, lyder det fra Mike Legarth, direktør ved Classic Race Aarhus.

– Jeg er dog meget ked af at en ellers fantastisk weekend med mange glade gæster og kørere skal afsluttes med et alvorligt uheld på racerbanen. Heldigvis viste det sig, at betonen og hegnet gør det, det er beregnet til, så der ikke sker nogen alvorlig personskade, fortæller Mike Legarth.

På den sportslige side brillerede DTM-Classic med Kurt Thiim i spidsen. En klasse der viste sig at være meget populær blandt de mange gæster, og de tyske teamledere udtrykte deres beundring over den glade stemning, som de mange gæster og frivillige skabte. Hos DTC sluttede en lang sejrsstime for Jan Magnussen. Efter at have vundet samtlige udgaver af Classic Race Aarhus, måtte han i år meget overraskende overgive sejrpodiet til den bare 19-årige Lasse Sørensen. I den populære 65-klasse endte weekendens spændende race med en klassesejr til Prins Joachim og Cortina Racing, der måtte en tur øverst på præmiepodiet.

Og mens vi er ved det royale, så var det året, hvor Danmarks Dronning for første gang nogensinde besøgte et motorløb. At det besøg blev hos Classic Race Aarhus kastede glans over hele arrangementet.

– Det var en stor ære for os alle at Hendes Majestæt Dronningen besøgte Classic Race Aarhus. Hun syntes at det var både spændende og sjovt at besøge os, fortæller Mike Legarth, der havde fornøjelsen at følge Hendes Majestæt under besøget.

Hos Classic Race Aarhus’ mange sponsorer er der også glæde over en veloverstået racefestival.
Det har været et rigtig dejligt arrangementet, og vi har mødt mange glade familier og fået flere nye kunder på racefestivalen. Det glæder mig især, at overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn, oplyser administrerende direktør for hovedsponsoren Aros Forsikring, Morten Dissing.

Classic Race Aarhus 2018 finder sted i weekenden 25. – 27. maj.

Hendes Majestæt Dronningen blev modtaget af HKH Prins Joachim og direktør for Classic Race Aarhus Mike Legarth.

Hendes Majestæt Dronningen blev modtaget af HKH Prins Joachim og direktør for Classic Race Aarhus Mike Legarth. (foto: Henrik Sørensen)

Forsidefoto (øverst): Torben Hrab