Classic Race Aarhus er et velgørenhedsarrangement, hvor overskuddet fra de tre dages aktiviteter rundt om Mindeparken i slutningen af maj går til at støtte projekter, der kan højne børns trafiksikkerhed.

Men Classic Race Aarhus er også et arrangement, der præsenterer motorsportens udvikling over syv artier. Fra de tidlige efterkrigsbiler til de moderne racere fra MASCOT DTC-serien.

Ved årets udgave af Classic Race Aarhus, som finder sted den 25.-27. maj, bliver der mulighed for at opleve to racerbiler, der hver især har en stor plads i dansk bilsportshistorie.

Marcel Biehl vil i opvisningsklassen præsentere den Ralt RT30/86 fra Volkswagen Motorsport, som Kris Nissen i vandt det tyske Formel 3-mesterskab med i 1986, men han får følgeskab af en anden dansk vinderbil. Friedhelm Stolzer stiller op med den Ralt RT3 fra Bertram Schäfer Racing, som Kurt Thiim i 1984 vandt det tyske Formel 3-mesterskab med.

De to tyskere indgår i et team, som også består af Axel Pilz, og han vil også deltage i opvisningsklassen med sin Cooper T71/73-formelracer fra 1964.

 

Foto: Kristian Rasmussen.