I 2016 afsluttede Nico Rosberg sin motorsportskarriere på fornemmeste vis, da han bag rattet af sin Mercedes formåede at slå teamkammeraten Lewis Hamilton og blive verdensmester i Formel 1.

Men da tyskeren med finske rødder startede sin karriere i Formel 1 ti år tidligere, skete det hos det hæderskronede Williams-team. Han kørte for teamet fra 2006 til 2009, og en af de biler, som Nico Rosberg kørte med i den tidlige del af sin karriere, kan du komme til at opleve ved årets Classic Race Aarhus.

Det er en Williams FW29, som han i 2007 scorede scorede syv top 8-placeringer med, heriblandt en fjerdeplads ved sæsonfinalen i Brasilien, som kan opleves ved Classic Race Aarhus.

I dag er det svenske Johan Rajamäki, som er indehaver af denne bil såvel som søsterbilen, der blev kørt af bl.a. Alexander Wurz. Og de to Williams-racere tager han sammen med endnu en Formel 1-racer – en BAR-Honda – med til Classic Race Aarhus. Det bliver muligt at opleve Formel 1-racerne tre gange såvel lørdag som søndag. Dels ved åbningen af velgørenhedskørslen, dels ved de to kørsler med opvisningsklassen.

Da Nico Rosberg og Alexander Wurz kørte i bilerne, var de udstyret med fabriksmotorer fra Toyota, men da Toyota ikke leverer og servicerer de historiske motorer, har Johan Rajamäki i stedet efter aftale med Williams-fabrikken monteret Cosworth-motorer i sine to biler. Men vi skulle hilse og sige, at det ikke har ændret spor på lydkulissen…