Mange af de fotografer, der er tilknyttet Classic Race Aarhus som husfotografer, brænder for motorsporten. Det gælder også Kristian Rasmussen, der er en af de seks fotografer, som i år skal skyde billeder i officielt regi ved Classic Race Aarhus.

”Jeg har været aktiv indenfor motorsporten i 25 år, og i over 15 år har jeg været official og også tre gange været på Le Mans,” siger nordsjællænderen, der også er medejer og partner i HK Motorsport, som sælger og servicer af gokarter.

Fotolysten har han haft gennem hele livet, og i de seneste godt otte år har Kristian Rasmussen specialiseret sig i motorsportsfotografering indenfor kartingsporten.

”Mit første møde med historisk motorsport var det historiske gaderace omkring Holmen i København. Jeg var hooked,” siger han. ”Det, som gjorde særligt stort indtryk på mig var, at de fine gamle biler ikke bare kørte opvisning, men at der blev gået til stålet i alle klasser – der blev kørt race!”

Og så til det billede, som Kristian Rasmussen har udvalgt.

”Billedet viser biler fra min absolute favoritklasse – de tidlige 70’ere – klassen med biler fra min egen barndom. Min favoritbil er og vil altid være en Ford Escort Mk1 i toptrim med brede skærme og en hysterisk BDA-motor,” siger han. ”Lidt atypisk for en fotograf, som normalt stræber efter altid at skyde knivskarpe billeder, så er det foto, jeg har valgt, ikke just knivskarpt – tværtimod. Det er skudt med en lang lukketid på 1/40 sekund for at opnå effekten af, at der er bliver kørt race for fuld skræl, med publikum tæt pakket langs hegnet. Det er Classic Race Aarhus, når det er bedst!”