Der bliver naturligvis masser af Triumph-modeller ved Classic Race Aarhus, hvor de udgør en stor del af feltet i årets nyhed – Triumph Competition & British GTHT – men der vil også være en enkelt Triumph i opvisningsklassen. Det er Christian Marx’ meget sjældne Triumph TR8.

”Bilen er bygget i Nordamerika, hvor salgstallene for TR7-modellen havde været dårlige, så for at booste dem gik man over til at sælge og promovere TR8-modellen,” fortæller tyskeren.

I modsætningen TR7-modellen, som havde en række-firer på to liter, var TR8-modellen udstyret med den 3,5 liters store V8-motor, som også var kendt fra Rover 3500.

”To racerbiler blev bygget i 1979 af Group 44 Racing til brug i TransAm-serien, men her var de så suveræne, at serien ikke ville ham dem med, og de blev forvist til IMSA GTO-serien,” siger Christian Marx.

”Den canadiske importør fik et chassis og body kit og byggede sit eget eksemplar, som blev indsat i løb i perioden fra 1980 til 1985, hvor 12-timers løbet på Sebring var det sidste. Jeg købte bilen i 2013 og sørger hver gang for glæde TR8-fans, når jeg stiller op til forskellige løb.”

Foto: Vit Schank.