Tre klasser med historiske racerbiler fra en 25-årig periode sørger for nostalgi og race rundt i Mindeparken i maj.

 

Klassikere som Lotus Cortina, BMW 2002, Opel Kadett og Porsche 911 vil alle sammen være at finde på startstregen, når man i weekenden den 27.-29. maj 2018 afvikler den niende udgave af Classic Race Aarhus.

 

Løbsprogrammet for racefestivalen, som finder sted i et flot panorama omgivet af bl.a. Marselisborg Slot og Aarhusbugten, er så småt ved at falde på plads. Tre af de klasser, der vil blive afviklet ved næste års løb, er det, der populært kaldes årgangsklasserne. Her er bilerne inddelt efter deres årgange i tre perioder; frem til og med 1965, fra 1966 til 1971 samt fra 1972 til og med 1981.

 

”Der er tradition for, at vi i Classic Race Aarhus hylder syv årtiers udvikling indenfor bilsporten, og her er de såkaldte årgangsklasser meget centrale i vores program,” siger direktør for Classic Race Aarhus, Mike Legarth.

 

”Den udvikling, der skete fra de modeller, man oplevede i tresserne på Roskilde Ring og frem til racerne fra slutningen af halvfjerdserne på Jyllands-Ringen, har været enorm. Samtidig byder årgangsklasserne på en mangfoldighed, hvor mange af vores titusinder af tilskuere vil kunne genkende nogle af modellerne fra deres barndom og ungdom. Det giver gode minder og ekstra oplevelser, og det er jo det, vi vil skabe med Classic Race Aarhus.”

 

Billetsalget til næste års udgave af løbet begyndte i starten af november. Allerede nu kan der købes både adgangs- og tribunebilletter til Classic Race Aarhus, der er et velgørende arrangement, som hvert år donerer penge til aktiviteter, der kan forbedre trafiksikkerheden for børn.

 

For redaktionel kontakt: Morten Alstrup, pressechef, Classic Race Aarhus +45 20 20 74 22 / morten.alstrup@craa.dk.

 

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn. Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2017 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for niende gang i weekenden 25.–27. maj 2018.